Comunicare copii parinti

Imbunatateste comunicarea cu copilul tau!

10 sfaturi pentru a imbunatati comunicarea dintre parinti si copii

1) Incurajati-va copilul sa va spuna tot ce are pe suflet si tot ce-i trece prin cap. Veti reusi aceasta daca discutia inceputa este dintr-un domeniu preferat: mancarea preferata, jucarii, filme, desene animate, jocuri video sau calculator.
2) Fiti intelegatori cu copilul dvs. Parintii fac deseori greseala de a-si educa copii cand acestia exprima un sentiment de durere. Copilul spune: "Imi urasc nasul" , iar parintele raspunde: "Dar ai un nas perfect ?!" . In acest fel copilul este lasat singur cu problema sa, care poate deveni si mai grava pe parcurs.
3) Invatati copilul copilul sa aiba rabdare si sa nu va intrerupa conversatia. O tehnica simpla este sa va invatati copilul sa va atinga usor cu mana pe umar cand are ceva de zis si sa astepte pana cand veti termina conversatia inceputa cu o alta persoana. De obicei copiii care isi intrerup parintii in timpul unei discutii pierd sansa de a invata autocontrolul si devin rasfatati. Ei sunt obisnuiti sa li se raspunda imediat si de aceea li se pare foarte normal sa intrerupa pe oricine.
4) Cand purtati o discutie cu copilul dvs coborati-va la nivelul sau de inaltine (de exemplu puteti ingenunchea, sa va puteti apleca putin) . In acest fel conversatia poate decurge mai fluent deoarece ii vorbiti copilului de la un nivel de egalitate (nu unul superior care poate duce la rezistenta uneori).
5) Jucati-va cu copilul dvs ori de cate ori aveti ocazia. De exemplu tineti un banut in mana si rugati-l sa ghiceasca in care mana este ascuns banutul. Aceste jocuri pot parea nesemnificative, dar in comunicarea cu copilul dvs si detaliile cele mai marunte conteaza.
6) Jucati-va cu jucariile copiilor. Joaca este limbajul copiilor. Daca va opriti macar pentru 30 de secunde in timp ce baietelul sau fetita dvs coloreaza si il ajutati cu un sfat veti crea o legatura puternica. Copilul dvs va incepe sa aiba incredere in dvs si va va considera un erou si un real ajutor.
7) Inventati sau cititi mici povesti copilului dvs. Aceste povestiri pot ajuta la stabilirea unei legaturi puternice, pentru invatarea unei lectii de viata sau doar a ajuta copilul sa se simta mai bine decat era, inaintea inceperii acestei povestiri.
8) Pastrati-va promisiunile facute fata de copilul dvs. Copiii sunt adesea pacaliti de anumite promisiuni care nu se adeveresc. In mod ironic adultii trateaza aceste promisiuni fata de copii mult mai usuratic decat in cazul unor promisiuni facute persoanelor de varsta apropiata.
9) "Sacrificati-va" timpul pentru a interactiona cu copii si a va concentra 100% asupra lor - Majoritatea parintilor nu se obosesc sa interactioneze cu copii, iar acest lucru lucru lasa urmari grave in comportamentul viitor al copiilor.
10) Dezvoltati imaginatia copilului prin intrebari. De exemplu il puteti intreba: "Cum crezi ca am putea sa avem mai multa grija de catelul nostru" in loc sa ii dati imediat raspunsul corect. Prin aceste intrebari copilul are posibilitatea sa gaseasca solutii - pe viitor aceasta abilitate il va ajuta foarte mult (va putea sa gaseasca solutii intr-un timp record, deci va avea o minte vigilenta).

Prezentare

Tur virtual
Tur virtual Gradinita nr. 11 Casuta Bucuriei Brasov

Video
Film de prezentare Gradinita nr. 11 Casuta Bucuriei Brasov

Film de prezentare Gradinita nr. 11 Casuta Bucuriei Brasov